Nejlepší Android letošního roku: LG V20

LG V20 nahrazje loňský model V10. Přináší především nový vzhled. Jinak vylepšuje už tak povedený předchozí model. Mění ovšem design, novinka se stává více kovoou, více univerzální a přináší i několik funkcí, které budou mít rádi fandové kvalitního audio. V Evropě se prý s V20 nesetkáme, ale jako mix modelů LG G5 a V10 působí LG V20 jako smartphone bez kompromisů.

Vlajkový model V20 je dle výrobce postaven přesně podle požadavků amerických zákazníků. Ani ne tak funkcemi (ta jsou nastavené přesně k flagshipu), ale spíš designem a aktuálním vkusem. LG V20 je spíše zvětšenou verzí modelu LG G5, avšak s konvenční konstrukcí. Zadní kryt, opět kovový, je možné sejmout a vyměnit baterii běžným způsobem. Zadní plocha pak nabízí dvojici fotoaparátů s běžným záběrem 78°a širokým záběrem 135°. Ten jsme si vyzkoušeli u modelu G5. A výsledek aktuálně nemá konkurenci.

Další vylepšením fotoaparátu je čisté nahrávání zvuku a pokročilá optická stabilizace. Ta nyní umožňuje natáčet výsledky ještě stabilnějši než kdy dřív. Že by konečně profesionální modela blogerů, youtuberů a vlogerů? 🙂

Čelní „groufie“ kamera má rozlišení 8MP. Je však také širokoúhlá. Softwarově LG umí snížit zorné pole ze 120°na konvenčních 78°.

Čtečka otisků prstů dle prvních dojmů amerických novinářů jednoznačeně patří k nejrychlejší vůbec a pokořila svou rychlostí i iPhone 7 a iPhone 7 Plus.

Čelní strana nabízí 5,7″ QuadHD Quantum IPS displeje (2K rozlišení) s druhým menším 2,1″ displejem nahoře. Zde prakticky oproti původní V10 žádná změna. Rozdíl však ve svítivosti můžeme postřehnout. Nová maximální hodnota 600 nit zkrátka posouvá využívání telefonu na denním světle o komfortní stupínek výš. Posílila se i kapacita  baterie. Téměř o 10%. Původních 3.000 mAh nyní nahradila stejně velká, avšak kapacitně objemnější 3200mAh baterie. Nutno dodat, že není integrovaná jako u Samsung Note7 a lze ji libovolně měnit. LG je v tomto směru tradiční výrobce, který navazuje na tuto tradici, kterou i Nokia respektovala snad dvě dekády.

Technická specifikace pak samozřejme obsahuje přítomnost čipsetu Qualcomm Snapdragon 820 s podporou pásem LTE, přípravy na VoLTE, VoWIFI, ViLTE a podpora agregace pásem LTE na třídu Cat6.

lg-v20-colors

Změnila se také kapacita paměti. RAM nabízí stále 4GB, ovšem vnitřní úložiště nyní disponuje 64GB s možností použití paměťových karet.
Barevné kombinace jsou nyní tmavá, stříbrná a růžová.

LG V20 nenabízí speciální komunikaci s příslušenstvím, které známe pod názvem LG Friends. Konektivita je možná jen s bezdrátovou kamerou LG CAM 360. Namísto toho se objevuje nový QUAD-DAC převodník zvuku. Že nevíte, oč jde? Výrobce touto speciální komponentou otevírá vysoký standard všem, kdo žádají hudební zážitek bez zkreslení nebo rušivých vjemů. Oproti Applu se tedy jedná o profesionální přístup, kdy V20 nabízí výběr poslechu dvěma cestami. Bezdrátovou technologií (více o bezdrátových sluchátkách zde), nebo drátovým přípojením. přednosti kabelu stále neřekly poslední slovo…

Dárek navíc
LG V20 přichází na trh se sluchátky B&O. Sluchátka jsou ideálním společníkem pro poslech kvalitní hudby, ne jen průměrné nahrávky, která pošla komprimací. Tato nabídka platí jen v USA.

Prezident B&O PLAY se v rozhovoru rozpovídal, že je rád, že výrobci vytvářejí produkty, které nejsou jen dobrými hudebními zařízeními, ale že existují vysoce profesionální hudební zařízení pro nahrávání i poslech. A která má na mysli? Především LG V20, ale opomenout nesmíme ani LG G5, LG G5 SE a LG V10.

Dostupnost LG V20? V Evropě prý prozatím ne, ačkoliv problémy Samsungu by dávaly výrobci šanci na to, aby byl nejprodávanějším a nejlépe vybaveným smartphonem letošního podzimu. LG V20 je totiž spíše

Related posts